mollie.jpg

Betaal-links uit Filemaker [Mollie]

Heeft u al eens een Tikkie van iemand gekregen? Het is een bijzonder eenvoudige manier om snel een betaling aan iemand te doen. De kracht van het concept zit in de eenvoud = hoge conversie. Eén van onze klanten had een half jaar geleden dezelfde wens. De druk op een juiste afhandeling van zijn betalingsverkeer (B-to-C) werd met de dag groter.

In de maatwerk FileMaker applicatie hebben een Mollie koppeling ingebouwd. De uitgaande facturen gaan voortaan vergezeld van een betaallink. De betaallink neemt de consument mee naar een IDeal omgeving waarin alle details van de betaling reeds zijn ingevoerd. Bevestigen is genoeg om de betaling uit te voeren.

Overnacht hebben de werkdruk van de klant met meer dan 40% doen afnemen en de acceptatiegraad groeit nog dagelijks. Consumenten waarderen de eenvoud en verwachten vandaag de dag eigenlijk ook niets anders…

jeroenBetaal-links uit Filemaker [Mollie]
filemaker-16-windows.png

Filemaker’s Apple Windows

Klein en al wat ouder nieuws maar toch nog wel aardig om even te melden. Filemaker gebruikers op Windows herkennen ongetwijfeld de scheiding van de APPLICATIE en het DOCUMENT venster. Filemaker openende tot FM16 als applicatievenster met daarbinnen de DB als document. De zogenaamde MDI (Multiple Document Interface). Als programmeur moesten we altijd rekening houden met dit ‘vreemde’ gedrag. Op de Apple kant werkt Filemaker namelijk als SDI (Single Document Interface). De applicatie = de DB.

Hoe fijn is het dat we sinds 16 op windows hetzelfde gedrag kennen. Niet alleen voor de programmeur een zegen maar zeker voor de gebruiker een veel rustiger UI ervaring. Bijna een reden om heel vlor over te stappen naar 16 als u dat nog niet heeft gedaan! (image ©luminFire)

jeroenFilemaker’s Apple Windows
get.jpg

Filemaker Server 16 van pad af…

Filemaker is gelukkig behoorlijk nauwkeurig in het documenteren van haar updates / niet langer ondersteunde functies. Toch loop je bij migraties nog wel eens tegen de muur.   Zo ook bij FM16. Vanaf FileMaker Server 16, om de veiligheid van het platform te vergroten, retourneren vier functies die paden uitvoeren geen waarde meer wanneer ze worden uitgevoerd via scripts op de server. Dit zijn: Get (SystemDrive), Get (DesktopPath), Get (PreferencesPath) en Get (FileMakerPath). Fm’s documentatie over deze functies vermeldt niet consequent dat ze niet langer worden ondersteund voor server-side scripting. Deze functies zullen ook geen waarde opleveren als ze in WebDirect gebruikt worden.

De simpelste oplossing is het gebruik van Get(DocumentsPath). Deze retourneert nog wel waarde, welke met wat werk uit elkaar gehaald kan worden om de juiste waarde te achterhalen.

jeroenFilemaker Server 16 van pad af…
jeroenNieuws