Dashboard voor inzicht.

Biedt uw software ook voldoende sturingsinformatie? Welke KPI’s zijn voor uw bedrijf van belang? Weten uw mensen wat u belangrijk vindt voor uw bedrijf?

Een paar vragen die centraal staan bij onze analyse en uitwerking van uw sturings dashboard. Dit dashboard kan worden weergegeven op een tv-scherm dat hangt in uw bedrijf, op de Iphone of IPad . Ook kunt u per afdeling dit laten maken; een apart dashboard voor sales, administratie of marketing.

De kunst hierbij is om de juiste KPI’s vast te stellen en deze kunst beheerst Loggix als geen ander.

Zicht op KPI’s voor sturing.

Samen met Loggix kijkt u naar uw strategie en uw operationele doelstellingen. Deze doelstellingen vertalen we vervolgens naar concreet meetbare KPI’s. Een KPI is altijd SMART. Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden.

Loggix kan de KPI’s samen met u bepalen, eventueel dus per afdeling. Vervolgens heeft Loggix de knowhow in huis  om de gewenste gegevens uit uw database te destilleren en real-time presenteerbaar te maken op een dashboard.

Met een dashboard maakt u uw KPI’s zichtbaar en makkelijk te begriipen voor elke medewerker. In 1 oogopslag kan men op een tv-scherm zien wat er wordt verwacht van iedereen en is de voortgang zichtbaar. En niet alleen op een tv-scherm maar eventueel ook op een telefoon of IPad.

Dashboard KPI software

Data gestuurd beslissen

Het delen van uw belangrijkste statistieken met andere mensen in uw organisatie is een belangrijke stap in de reis naar  een ‘data-driven’ organisatie.

Een zeer effectieve manier om dit te bereiken is het gebruiken van dashboard software (te gebruiken op TV, computer of mobile device).

Loggix helpt u bij het ‘ontginnen’ van uw belangrijkste gegevens, zodat u deze bijvoorbeeld in de vorm van KPI’s met uw teams kunt delen. Gewoon op een tv-scherm of monitor op een prominente plaats op hun werkplek.

Dashboard software

Betrokkenheid vergroten

De voordelen die bedrijven zien van het gebruik van tv-dashboards zijn zeer herkenbaar en diepgaand.

Naast het kunnen monitoren van abnormale gebeurtenissen en trends, kan een eenvoudig dashboard met een aantal zorgvuldig geselecteerde statistieken de cultuur van een organisatie beïnvloeden.

Behalve dat inzicht in data inspireert tot inhoudelijke gesprekken, draagt het zeker bij aan de ontwikkeling van pro actieve en zelfsturende teams.

Data sharing

Iedereen zijn eigen inzicht

‘Mushroom Management’ is een managementstijl waar werknemers geen kennis hebben van de algemene toestand van het bedrijf en werk krijgen zonder het doel ervan te weten. een stijl die niet van deze tijd is en weinig motiverend is voor medewerkers.

Met een dedicated dashboard per team kun je eenvoudig en volledig automatisch data delen met je werknemers. Data pushen we ‘real-time’ naar specifieke schermen. Zo weet elke medewerker op elk gewenst moment hoe het bedrijf er voor staat en is ook duidelijk waar zijn/haar taken in dit geheel toe leiden.

Uiteraard zullen wij u  ook helpen een directie-dashboard te maken. Zodat u op elk gewenst moment inzicht heeft in de resultaten van uw bedrijf. Waar u ook bent. Logisch toch!

Data sharing
Marjolein van RooijenDashboards